4 Eylül 2009 Cuma

NEDEN CAMİYE GİTMİYORUZ


www.alevicanlar.net


Madem Yeryüzü Benim Mabedim Diyor Yüce Allah; Niçin Camiye de gelmiyorsunuz? Ne farkı var cemevinden iki yerdede Allahı anmıyormusunuz..

Efendim Hz. ali cami de şehit oldu, bu yüzdendir vs. vs..

İlk önce bizim pirlerimizden duyduğumuz ozamanlar cami yoktu..Hz. İmam Ali'de kapısının önünde şehit olduğudur..

1 Camide de,cemevinde olduğu gibi, Aşk ile Allah'a yakarma varmıdır,''el ele el hakka'' inancı varmıdır?

2 Camide de,cemevinde olduğu gibi,Gözyaşı var mıdır,Hz. Hüseyin aşkına gözyaşı döküyor musunuz? Hz. Peygamberin masum ve pak olduğuna işaret ettiği ehlibeyt ve onun devamı oniki imamların isimlerini anıyormusunuz?

3 Bizler Mürşid-i Kamil dedeleri yani Evlad-ı Resullere onların ceddine ikrar vermişiz.. Cemevinde de posta onları temsilen otururlar.. Camide ise Diyanetin paralı paralı Hocaları vaaz veriyor.. Ehlibeyt i bırakıpta ,Paralı Hocalarımı rehber edinelim..
Unutmayalım ki dedeler bu yolu ''gönüllü'' olarak bir kırık sazları ile getirdiler..Cami hocalarına 2 ay maaş vermeyin bakalım ne oluyor...

4 Camide de cemevlerinde olduğu gibi ''RAZILIK'' varmıdır? Bizler hakkın huzuruna kul hakkı ile çıkmamak için hesabımızı bu dünya da görürüz,yani ''Ölmezden evvel,ölürüz''..Camide de bu var mıdır?

5 Camilerde de cemevinde olduğu gibi ''adam öldürenler,nefsi için karısını boşayanlar,kısaca bu gibi ağır suçları işlemiş yol düşkünleri giremez,'' bu Cami için de geçerli mi?

6 Cem evinden çıkan biri diri diri adam yakmaz,adam kesmez,can incitmez.. Camiden çıkanlar bunu yapıyorlar mı?

7. Cemevinde Hz. Peygamber'in kırklar ceminden kalan semah vardır.. Camide de var mıdır ?

Sesinizi duyar gibiyim..HAYIR ! ! !Kısaca bu yüzden camiye gitmiyoruz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder