3 Eylül 2009 Perşembe

ALEVİ GERÇEĞİ


www.alevicanlar.net



. Asırlardır Alevi Toplumu sürekli Katliamlara, Asimilasyonlara yaşadığımız coğrafyada´ki gericilerin zulüm ve tahribatlarına direnerek bu güne kadar gelmiştir.

. Alevi Toplumu,nun inancını, kültürünü Anadolu coğrafyasındaki egemen islam dini, çağın Hınzır paşaları ve işbirlikcileri tarafından sistemli bir şekilde Alevi değerlerini basitleştirip işlevini ortadan kaldırmak için her türlü baskı ve inkarla karşılaşan Alevi Toplumu karşılaştığı bu olumsuzluklar karşısında ciddi olarak etkilenmiştir.

. Bu gün hala bu tahribatlar devam etmektedir. Değişen ve gelişen Dünyada Alevi toplumu hapsedildiği dar coğrafyadan cıkarak evrenin her tarafına dağıldı.


. Dünya`da ve Anadolu coğrafyasın`da sesini duyurmaya çalışan Devrimci Mücadeleyle tanışıp Devrimci Mücadele içindeki yerini aldı.

. Ülke koşullarına göre Demokrasi Mücadelesini verirken bir taraftan`da yüz yıllardır Alevi toplumuna dayatılan, Asimilasyona karşı kendi Inancını ve kültürünü korumaya ve tanıtmaya çalışırken sınıf kardeşlerimiz tarafın`dan geri kalmışlıkla suçlandık.

. Oysa sınıf kardeşlerimiz Alevi toplumunun inanç yeri olan Cem evlerinin gerçek bir halk mahkemesi yeri olduğunu görmek istemediler.

. Alevi toplumu 1980 lerden sonra yavaş, yavaş kendi özüne dönmeye başladı. Alevilerin kendi özüne dönüşleri bir çok ırkçı, milliyetçi,gerici faşist ve sahte sosyal demokratların Alevilerin bu öze dönüş mücadelesini engellemek için işbirlikci taşaronlarını Alevi toplumunun temsilcileri olarak meydanlara çıkardılar.

. 72 milleti aynı nazar ile gören Alevi felsefesini görmemezlikten gelen işbirlikciler Alevileri bölmek için türk,kürt,zaza,ermeni,arap vs.vs,gibi etnik kimliklerle bölmeye çalıştılar. Kısmen muafak oldular ama Alevilerin büyük çoğunluğu kendi özüne göre örgütlenmek için arayışını sürdürürken Sivas katliamı sonrası Alevi toplumunda Avrupada ve Türkiyede çok cidi bir örgütlülük Kendini gösterirken Alevi toplumundan şimdiye kadar yararlanan siyasetçileri bir korku sardı.

. Yılardır oy deposu olan bu insanları artık kandıramıyacaklarını anladılar. Kısa sürede yüzlerce Alevi kurumu kuruldu bu kurumlarin içinde Alevi değerlerini kişisel çıkarları doğrultusunda kulanmak isteyen bireylerde türedi.

. Diyer tarftan ise devlet ile yakın temas içerisinde olanlar Alevi toplumunun haklı davasını pasifleştirmek için yoğun çaba sarfettiler.

. Ancak bu çabalarda Alevi toplumunun toplumsal gelişmesini artık engelleyememektedir.

. Genç Aleviler Harekatı olarak Alevi değerlerine yönelik her türden saldırı ve asimilasyona karşı tüm "Alevi toplumunu birlik ve beraberliğe çağırıyoruz".


Diyoruz,ki "Alevi Toplumu Kendi Tarihi ile Hesaplaşmalıdır".

Erenlerimizin dediği gibi Bir olalım, iri olalım ,diri olalım diyoruz.

Kerbela Direnişcimizin dediği gibi Ben zalimlerle birlikte varlık içinde yaşamayı alçaklık, zalime karşı gelerek bulacağım ölümü ise mutluluk sayarım".


Pir .Hüseyin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder